پخش زنده
امروز: -
معاون حل اختلاف دادگستری مازندران گفت: بیش از ۵۳ هزار فقره پرونده، در شعب شورای حل اختلاف دادگستری استان، منتهی به صلح و سازش شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، معاون حل اختلاف دادگستری مازندران گفت: در شعب شورای حل اختلاف سراسر استان، در یازدهماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال، شاهد افزایش ۵ درصدی پروندههای منجر به صلح و سازش بودهایم، بطوریکه ۵۳ هزار و ۷۶۸ فقره پرونده، معادل ۳۷ درصد پروندههای قابل سازش، منجر به سازش شد.
ابراهیم علیزاده نیکو ایجاد تحول در نظام انگیزشی، پایش مستمر اقدامات حوزههای قضایی، ارائهی آموزشهای حضوری و تلفنی، انتقال و به اشتراکگذاشتن تجارب موفق و اجرای پویشهای فرهنگی مناسبتی را از جمله عوامل موثر در افزایش صلح و سازش دانسته است.
او ادامه داد:در حال حاضر، ورزشکاران و قهرمانان ملی مازندران، از جمله آقایان؛ حسن یزدانی، امیرحسین زارع، محمدهادی ساروی و بهروز عطایی به عنوان طلایهداران صلح، با شعب شورای حل اختلاف مازندران همکاری میکنند.
علیزاده نیکو افزود: این نهادها کاملاً مردمی هستند که بصورت رایگان، اختلافات و دعاوی را مورد رسیدگی قرار داده و بدون هیچ محدودیتی، در دسترس مردم قرار دارند؛ بنابراین مردم میتوانند راساً یا از طریق ارجاع پرونده توسط شعب شورای حل اختلاف، به یاران صلح مراجعه کنند.
معاون حل اختلاف دادگستری مازندران تعداد کل پروندههای ارجاعی به شعب شورای حل اختلاف مازندران را ۲۳۰ هزار و ۴۰۰ فقره عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۲۲۹ هزار و ۹۴۱ فقره برابر با ۹۹/۸ درصد پروندهها مختومه شده است.
او گفت: میانگین زمان رسیدگی به پروندههای کیفری و حقوقی در شعب شورای حل اختلاف، در الگوی تعالی، ۲۰ روز و در استان مازندران ۲۲ روز است
علیزاده نیکو به وجود ۲۱۲ شعبهی شورای حل اختلاف در روستاهای مازندران اشاره کرد و افزود: با توجه به عملکرد خوب این نوع از شعب، آمایش جغرافیایی این مراکز ارائهی خدمت و احیاء شعب غیر فعال روستائی، در دستور کار ما قرار دارد.
معاون حل اختلاف دادگستری مازندران افزود: امسال ۶۱ درصد پروندههای قضایی ارجاعی به شعب حل اختلاف استان، بصورت الکترونیکی و بدون کاغذ، ثبت شد که با نصاب تعیینشده در الگوی تعالی به میزان ۱۰۰ درصد، کمی فاصله داریم.
او با توجه به اقدامات موثر و مطلوب شعب تخصصی، نظیر شعب مستقر در موسسات کیفری استان، ادامه داد: به همت اعضای محترم این شعب، امسال هزار و ۱۹۶ پروندهی واجد زندانی، منتهی به رضایت شد و با انجام مصالحه، ۳۰۰ زندانی نیز آزاد شدند.
علیزاده نیکو ادامه داد: بر مبنای یکی از شاخصهای کارائی الگوی تعالی، ۱۵ درصد از پروندههای قابل ارجاع، باید به یاران صلح ارجاع شود.
معاون حل اختلاف مازندران گفت: در سال جاری برای ۷۲ نفر، پروانهی داوری حرفهای صادر شده است، به همین لحاظ، به دنبال آن هستیم که هم با فرهنگسازی عمومی، مردم را به انتخاب این داوران در قراردادهای تنظیمی، تشویق و ارشاد نمائیم و هم اینکه با تعامل با همکاران قضائی، دادخواستهای تقدیمی با خواستهی تعیین داور را به سمت داوران حرفهای هدایت نمائیم.
علیزاده نیکو با بیان اینکه در مازندران ۴۳ میانجیگر نیز فعال هستند، افزود: برنامه داریم که حداقل ۱۰ درصد از دعاوی حقوقی، به سمت داوران حرفهای و ۳۰ درصد از شکایات کیفری قابل ارجاع، به سمت میانجیگران هدایت شود.